Jeugd Denhalen

Het Sint Brigida Denhalen inspireert ook de kinderen van Noorbeek. Zij halen ondertussen ook hun eigen den, de jeugd-den. Deze den werd vroeger op de woensdag in de paasvakantie gehaald. Aangezien er geen paasvakantie meer is, is er besloten om de jeugd-den te gaan halen op de zaterdag voor het Sint Brigida Denhalen. 

Rond 1960 is het jeugd-denhalen ontstaan. Er is toen een kleine kar gemaakt, een imitatie van de grote dennenwagen. de eerste jeugd-dennen werden illegaal gekapt in de Wesch. Vervolgens is de gemeente Noorbeek haar medewerking beginnen te verlenen aan het jeugd-denhalen en werden de dennen gehaald op de Wolfsberg. Rond het jaar 2010 stonden er geen geschikte dennen meer op de Wolfsberg. Vervolgens is er besloten op de jeugd-den te gaan kappen in hetzelfde bos als waar de Sint Brigida-den wordt gekapt. Deze dennen worden afgezaagd tot op de lengte van de dennen die op de Wolfsberg stonden en worden ook vervoerd naar de Wolfsberg.

Onder leiding van het jeugdbestuur, dit zijn alle jongens uit groep 8, wordt de jeugd-den gehaald. Uit het jeugdbestuur wordt er net zoals bij de Jonkheid ook een kapitein gekozen. Sinds 1966 wordt er door de kapitein in een speciaal daarvoor bedoelt boek een verslag van het jeugd-denhalen geschreven.

De kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 7 halen de de Jeugd-den. Zij brengen de ongeveer 18 meter lange den naar het paviljoen (het gemeenschapshuis van Noorbeek) waar deze op dezelfde manier als de Sint Brigida-den wordt rechtgezet door de Jonkheid.